Micile detalii fac diferenta

10-10-2019

Casa mea este minunata. Este acel loc perfect unde ma intorc in fiecare zi cu nerabdare, unde imi recapat energía dupa o zi de munca. Nu demult mi-am amenajat si o gradina micuta si coheta, in care ma relaxez sau petrec momente linistite alaturi de oamenii mei dragi. Era o zi de vara superba. Brusc, m-am hotarat sa-i chem pe prietenii mei la mine si sa petrecem o zi ca in vremurie bune.

Cu greu ne-am hotarat ce sa facem, iar intr-un final am cazut cu totii de acord sa ne jucam Remi, in echipe de cate doi. Am intins o patura pe iarba si ne-am strans in jurul acelui joc. Concentrarea era máxima. In acele momente, unul dintre prietenii mei s-a uitat cu atentie in gradina, mi-a spus ca este minunata, iar apoi m-a intrebat de ce nu mi-am pus pavele. Raspunsul meu nu a fost pe masura asteptarilor lui.

‘’Pentru ca nu mi se par foarte necesare. Si plus ca am alte lucruri de facut, mult mai importante. Gradina mea e frumoasa si asa, la urma urmei florile sunt cele care conteaza. Ele fac acest spatiu sa para ca un colt de rai.’’ Inevitabil, asta a dus la o avalansa de argumente venite din partea lui cu privire la acele pavele si intregul proces de pavaj. Uitasem sa mentionez ca el are propria lui afacere in acest domeniu. A pornit de la ideea ca micile datalii fac diferenta. Aici avea dreptate. Nu au fost putine momentele in care mi-am dat seama de acest lucru, in diverse momente din viata.

Mi-a vorbit despre importanta lor intr-o curte si chiar intr-o gradina. Ofera un farmec aparte oricarui spatiu, plus ca il face sa para mult mai mare si curat. I-am raspuns fara sa ma gandesc prea mult ca mie imi place sa am cat mai mult spatiu verde, ca doar de-asta este o gradina, chiar si in loc de alee. Se potriveste de minune cu florile mele de toate culorile. De data asta raspunsul lui chiar mi-a dat de gandit. Pavelele sunt de diverse culori, cum ar fi: gri, rosu, maro, galben, bej.

Cat despre modele, exista foarte multe, am de unde sa imi aleg. Si daca tot nu vreau sa un renunt la iarba pe care o am, exista si pavele grila, cele care au un gol prin care creste iarba. Sunt rezistente in timp, se monteaza repede si sunt usor de intretinut. Nu trebuie sa-mi fac griji in legatura cu pavajul, pentru ca echipa lui este de incredere. Si chiar daca se vor mai crapa, decolora sau se vor deplasa, nu imi va fi greu sa le repar.

Pretul este destul de convenabil. Nu imi va lua o avere din banii mei pusi de-o parte. I-am spus ca ma mai gandesc. Am cerut sfatul unor cunostinte care aveau deja pavele montate atat in fata casei cat si in gradina. Toti m-au incurajat sa il ascult pe Mihai. Evident ca am accesat si site-ul pe care mi l-a recomandat, iar in momentul urmator l-am sunat.

Seara, cand m-am intors de la munca am mers direct in gradina, nerabdatoare sa vad daca Mihai a avut dreptate. Si da, chiar asa a fost. Gradina mea parea mult mai frumoasa, avea acel farmec aparte de care mi-a spus el, si culmea, parea mult mai mare si foarte curata. Micile detalii fac diferenta. Acum pot sa spun ca am cea mai frumoasa gradina.