Intrarea in casa noastra

10-10-2019

Un subiect destul de dezbatut este intrarea in curte sau intrarea in casa. De ce? Pentru ca de multe ori aceasta este cartea de vizita a intregii locuinte, iar aceasta impresie fie ea buna sau rea va persista in amintirile noastre fie casa mobilata bine sau cu foarte multe vicii de conceptie. Intrarile intunecoase, reci si neprietenoase ii sperie pe vizitatori si musafiri. Nu este deloc greu sa amenajam o intrare primitoare. Ne trebuie doar putina imaginatie si vointa. Intrarea in casa ne reprezinta si pe noi ca oameni, caracterizeaza casa si personalitatea proprietarilor. Atunci cand este sumbra si total neprietenoasa ii departeaza si ii sperie pe vizitatori. Foarte potrivite sunt culorile deschise, calde si suprafete generoase din sticla.

Chiar si manerul usii cu o forma mai speciala poate fi mai prietenos fata de unul care este ales la intamplare, doar asa pentru ca trebuie. In zilele noastre intrarea reprezinta un spatiu independent, care se afla mai ales in interiorul locuintei si care tinde tot mai mult sa aiba peretii sau macar suprafete mari din sticla. Intrarea in casa poate fi reprezentata si de o “gradina de iarna”, ale carei flori sa primeasca oaspetii cu multa bucurie. De asemenea aceasta poate fi un “paravan” bun impotriva frigului, astfel fiind protejate incaperile din casa. Foarte importanta este aleea care intampina oaspetii si care ii conduce la usa. Acesta poate fi pavata cu pietre mari din granit sau pavele. Este recomandat ca straturile sau platele de-o parte si de cealalta a cararii sa fie din soiuri usor de intretinut, rezistente si care sa dea un aspect minunat intrarii.

Aleea trebuie sa fie cat se poate de bine conceputa si sa poata delimita extrem de bine spatiul dintre cararea cu flori si spatiul de mers , pentru ca nu ne dorim ca persoanele ce ne vin in vizita sa ne deterioreze stratul verde din fata casei. Optati pentru o culoare ce se va face usor remarcata pe orice anotimp si va fi usor de curatat cu furtunul atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara. Deasemenea aveti grija ca materialul pe care il alegeti pentru pavare sa fie rezistent pentru ca pe timp de iarna il veti curata de gheata prin lovire si acesta va trebuie sa reziste cu brio. Deasemenea este important ca si stratul suport sa fie consolidat sau proiectat ca sa poata rezista cu brio greutatii diverselor obiecte ce le puteti traversa prin curte.