Estetica pavelelor

10-10-2019

Exista extrem de multe moduri de a aranja o gradina, si o multitudine de stiluri de arhitectura peisagistica ce pot fi folosite pentru a da un aspect casei tale , un aspect care sa fie deopotriva si functional si estetic. Intrepatrunderea intre functional si estetic a fost subiect de dezbatere pentru multa vreme si inca mai este. Pentru ca exista in principiu extrem de multe lucruri ce le poti pune pe langa casa, si extrem de multe standarde de confort pentru toate buzunarele. Motiv pentru care aceste amenajari tin de regula de capacitatea de a avea bani de buzunar si mai putin de estetica.

Insa dincolo de toate, un element este destul de important si nu este luat deloc in serios. Aceasta ar fi zona decorata cu pavele. Multi cred ca frumusetea spatiului de langa casa sta in cate plante ai, sau in fantani arteziene, dar acestea decad atunci cand vezi imprejurul lor niste pavele puse de personal necalificat , si observi ca nu au deloc orizontalitate, si ca apa de ploaie balteste si ca efectiv de cele mai multe roi sunt impracticabile, cam in toate anotimpurile mai ales ca pe timp de iarna ingheata apa ce a baltit si formeaza poduri de gheata ce pot pune in pericol diversele persoane ce trec pe la tine prin curte.

Asa ca este important sa ai puse in curte niste pavele de calitate, ce sa reziste de-a lungul timpului. Si sa te poti bucura de ele fara ca sanatatea ta si a familiei tale sa fie pusa in pericol. Montajul este deosebit de important pentru ca la un montaj slab pot aparea tot felul de probleme.

Exista posibilitatea ca daca nu se respecta grosimea stratului sport si mai ales tasarea lui si ajungi sa ai “valuri” pe peluza casei. Astfel de lucruri pot sa nu se intample daca iti alegi cu grija oamenii care sa ti le puna si mai ales, ai grija de ei si supraveghezi lucrarea. In zona pe unde mergi cu masina pavajul trebuie de exemplu sa aibe un strat-suport de minim 5-8 cm astfel incat pamantul sa distribuie uniform sarcina aplicata de masina pe pavele.